Bieslog - TELEGRAAF, WAAROM?
  Klik op de hut voor bezichtiging


  webcam in redactielokaal (werkt niet meer)

 Hoofdredacteur Wim de Bie leest alle reacties - redactie@bieslog.nl

Url = verwijzing naar andere site

beluister = hoorspel, reportage, geluidsact

Video = filmpjes

= bijlagen
De foto's zijn vergrootbaar tot de originele afmetingen.
zondag 23 januari 2005 13:49  verstuur

TELEGRAAF, WAAROM?

Beeldvergroting: (De Telegraaf, voorpagina, gisteren)
(De Telegraaf, voorpagina, gisteren)
Beeldvergroting: (De Telegraaf, pagina 3, vandaag)
(De Telegraaf, pagina 3, vandaag)

De Telegraaf meldde dat de ?snoeiharde aanpak? door de justitietop van de vrouw die de tasjesdief doodreed, ?opnieuw leidde tot een lawine van verontwaardigde reacties op de redactie van deze krant?.

Nou, dan weet je het wel. Beet!

Dus opende De Telegraaf gisteren met de oorlogskop DONNER, WAAROM? en werd de minister (en het Openbaar Ministerie) beschuldigd van vooroverleg, waarna de vrouw werd aangeklaagd op verdenking van doodslag.

?Met de eis lijkt justitie, na het debacle Eric O., af te stevenen op een nieuwe botsing met de samenleving?, schrijft de krant.

Donner reageerde woedend - er is geen spoor van bewijs voor zo?n vooroverleg - en vandaag rectificeert De Telegraaf met een bericht op pagina drie.

Deze rectificatie leidt momenteel tot een aanhoudende lawine van verontwaardigde reacties op de redactie van Bieslog.

?Die rectificatie is veel te klein weggestopt?, zo luidt de teneur van het merendeel van de heftige telefoontjes en e-mails.

?We hebben niks met Donner, maar dit gaat te ver!?

?Die zondagseditie heeft een veel kleinere oplage dan de krant van gisteren. Als ze het bericht niet ook morgen brengen, hebben ze zich listig van die rectificatie afgemaakt.?

De Telegraaf moedigt een nieuwe botsing met de samenleving van harte aan. Dan kunnen de voorpaginakoppen nog vetter en oorlogszuchtiger.

Het is niet te hopen dat hun ouderwetse gehets tot een lawine van verontwaardigde reacties leidt, die niet op de redacties van kranten, maar elders wordt gedeponeerd.