Bieslog - Driek de Gadgetfreak wordt iDJ
  Klik op de hut voor bezichtiging


  webcam in redactielokaal (werkt niet meer)

 Hoofdredacteur Wim de Bie leest alle reacties - redactie@bieslog.nl

Url = verwijzing naar andere site

beluister = hoorspel, reportage, geluidsact

Video = filmpjes

= bijlagen
De foto's zijn vergrootbaar tot de originele afmetingen.
dinsdag 13 december 2005 22:45  verstuur

Driek de Gadgetfreak wordt iDJ

Beeldvergroting: \'...als mijn moeder er voor de Kerstmis wat bijdoet...\'
'...als mijn moeder er voor de Kerstmis wat bijdoet...'
Beeldvergroting: \'....De Eerste iPod DJ in Town...\'
'....De Eerste iPod DJ in Town...'

Hoi De Bie,

Bladerend door de stapels reclamefolders die mijn brievenbus verstoppen, kwam ik deze aanbieding tegen. En ik ging uit m?n dak!

Zie je wat dit is? Een apparaat waarmee je zonder draaitafels de DJ kan uithangen.
Je zet er twee iPods in en je schakelt moeiteloos van de een op de ander.

PANG! Dit is ?m, De Bie, hier heb ik op zitten wachten!
Al jaren droom ik van een DJ-carrière. De techniek heeft me steeds tegengehouden. Want met die draaitafels lukt ?t me gewoon niet. Ik heb het al zo vaak geprobeerd bij bevriende DJ?s - ?Ach, laat mij even?? - maar bij elke poging zei zo?n vriend: ?Als wij nog langer bevriend willen blijven, Driek, vraag ik je dringend van mijn spullen vandaan te blijven.?

Ik ben te enthousiast, geloof ik. Tijdens het scratchen ga ik zo heftig te keer dat de vinylplaten me om de oren vliegen. In stukken en scherven wel te verstaan. Je moet tijdens het draaien je kop erbij houden en met gevoelige handen de platen wisselen en bespelen. Maar ik word zo aangestoken door mijn eigen mixen dat in no time de boel vastloopt en mijn optreden uitdraait op een fluitconcert vanaf de dansvloer.

Maar nu wil ik iDJ worden. Dit is mijn kans. Aan die twee iPods komt geen vinyl te pas. Als ik me de komende feestdagen flink kan positioneren als ?De Eerste iPod DJ in Town?, zie ik 2006 ineens als het jaar van mijn grote doorbraak.

Maar ja... 319 euro...
Nou had ik zo gedacht. Als ik hutje bij mutje leg en mijn moeder doet er voor de Kerstmis wat bij, kan ik dit apparaat wel scoren, denk ik.
Ik heb zelf een iPod, zoals je weet. Jij hebt er ook een...
Zou ik voor de feestdagen de jouwe mogen lenen, De Bie?
Jij zit vast aan allerlei familiefeestjes, schat ik in, aan iPod luisteren kom je toch niet toe. En je hebt vast nog een paar GB over zodat ik op jouw iPod mijn eigen feestmuziek kan zetten.

Alsjeblieft, De Bie. Ik weet dat je een sociaal voelend man bent. En een werkloze oudere jongere wil jij best een duwtje in de rug geven.

Zeer binnenkort schaf ik me van het eerste verdiende geld een tweede iPod aan. En als ik van de zomer in de grootste discotheken van Ibiza sta, kan ik me wel honderd iPods veroorloven!

Als jij op Tweede Kerstdag een feestje hebt en je snakt naar wat modern entertainment, wil ik best een gaatje vrijhouden en bij je komen draaien.
Is dit een deal, De Bie?

Ik bel je gauw, je bent een moordgozer als je het doet.
Groetjes,
je Driek