Bieslog - De leuke lachende
  Klik op de hut voor bezichtiging


  webcam in redactielokaal (werkt niet meer)

 Hoofdredacteur Wim de Bie leest alle reacties - redactie@bieslog.nl

Url = verwijzing naar andere site

beluister = hoorspel, reportage, geluidsact

Video = filmpjes

= bijlagen
De foto's zijn vergrootbaar tot de originele afmetingen.
zaterdag 26 maart 2005 15:48  verstuur

De leuke lachende
Driek de Gadgetfeak kleunt helemaal mis

Beeldvergroting: \'...een foto van mijn eigen lachende hoofd...\'
'...een foto van mijn eigen lachende hoofd...'

Mensen, mij gebeurt vanmorgen het volgende.

Ik zit in Grand Café De Afspraak te spelen met mijn mobiel. Dat wil zeggen mijn foto- en videobestanden op te schonen, want met een camera op je mobiel leg je waanzinnig veel vast waar je verder niks mee doet.

Om nou alle waanzinnige gebeurtenissen te bewaren waar ik in de bus, het Broekmapark, of in de Aldi tegenop loop, gaat te ver. Temeer omdat ik na enige tijd niet meer weet waarom ik die gebeurtenissen zo waanzinnig vond dat ze moesten worden vereeuwigd.
En ze vanuit mijn mobiel naar iemand sturen is mij te duur.

Maar goed. Ik zit vanmorgen in De Afspraak en twee tafeltjes verder zitten twee meisjes/jonge vrouwen lekker te kletsen. Eén heeft een buitengewoon aantrekkelijke lach. Gek, dat ik daar toch als eerste op val: op de lach. Ik zit op tien meter afstand, maar ik geniet van dat lachende hoofd. O, wat zou ik er alles aan doen om het altijd lachende te houden, mocht ik...

Wacht even, denk ik, tien meter... binnen de BlueToothafstand. En de leuke lachende heeft een mobiel voor zich op tafel liggen.
Ik zet de BlueTooth op mijn mobiel aan en ja... mijn display geeft aan dat mijn mobiel een toestel met BlueTooth in de buurt detecteert.

Wie niet waagt die niet wint. Ik maak, zonder dat het al teveel opzien baart een foto van mijn eigen lachende hoofd, verzend 'm naar het aangemelde toestel en wacht af.

Mensen, dit verhaal loopt niet goed af, maar ik wilde het jullie doorgeven, zodat je ervan kan leren.
Het toestel van de leuke lachende rinkelt (ouderwetse rinkelringtone - goed!), ze kijkt op het display, ze kijkt nog ?s, ze stoot haar vriendin aan, die kijkt ook, ze kijken op en om zich heen en ik, stomkop die ik ben, ik trek hetzelfde lachende hoofd als op de foto en ik steek mijn vinger erbij op!
Ze zien me, het hoofd van de leuke lacht niet maar staat op onweer, ze pakken hun tassen en jassen en haasten zich naar de bar. Ze rekenen af en benen naar de uitgang.

Ik ga verder met het opschonen van mijn mobiel. Ik besluit alle foto?s te deleten. Als laatste mijn eigen lachende hoofd.
De komende Paasdagen blijf ik lekker thuis.

Driek, de Gadgetfreak