Bieslog - Mooi oud worden
  Klik op de hut voor bezichtiging


  webcam in redactielokaal (werkt niet meer)

 Hoofdredacteur Wim de Bie leest alle reacties - redactie@bieslog.nl

Url = verwijzing naar andere site

beluister = hoorspel, reportage, geluidsact

Video = filmpjes

= bijlagen
De foto's zijn vergrootbaar tot de originele afmetingen.
zaterdag 13 april 2002 11:19  verstuur

Mooi oud worden

Beeldvergroting: NRC Handelsblad en de Volkskrant
NRC Handelsblad en de Volkskrant


Al jaren verf ik mijn haar grijs.

Toen ik vijftig werd, bezat ik nog steeds een weelderige, donkerblonde haardos, die tot over het boord van mijn overhemd golfde. Grijze haren wilden maar niet verschijnen. Ik geneerde me tegenover leeftijdgenoten als ik weer ?s tien jaar te jong werd geschat.

Niet alleen verf ik sindsdien mijn haar grijs, ik vraag de kapper ook kale plekken op mijn kruin aan te brengen; zorgvuldig scheert hij een tonsuur uit, zijn behandeling geeft me mijn eigen leeftijd terug.

Mijn gezicht is me ook te jong, te babyface-achtig. Ik heb al ?s bij een plastisch chirurg geïnformeerd of het mogelijk is mijn kaaklijn operatief te verslappen. Er zou wat dijbeen onder mijn kin kunnen worden aangebracht, zodat ik er ,volgens de chirurg, tien jaar op vooruit ging.

Op vooruit? Ja, ik hoop ooit nog eens de status van oude, wijze man te bereiken. Een indrukwekkend uiterlijk is dan een eerste vereiste.

Vanmorgen, bij het afrekenen in de supermarkt, zocht ik iets te lang naar passende euromuntjes, en ik zei tegen de kassajuffrouw: ?Als je tachtig bent, wil het nog steeds niet wennen.?
Aan haar licht misprijzende blik zag ik dat het meisje me geloofde.