Bieslog - De nieuwste aflevering van Hotel
  Klik op de hut voor bezichtiging


  webcam in redactielokaal (werkt niet meer)

 Hoofdredacteur Wim de Bie leest alle reacties - redactie@bieslog.nl

Url = verwijzing naar andere site

beluister = hoorspel, reportage, geluidsact

Video = filmpjes

= bijlagen
De foto's zijn vergrootbaar tot de originele afmetingen.
woensdag 30 maart 2005 16:25  verstuur

De nieuwste aflevering van Hotel
en waarom de hoofdredacteur naast zijn schoenen loopt

Beeldvergroting: Han Hoogerbrugge
Han Hoogerbrugge
Beeldvergroting: Inspector McKay
Inspector McKay

Sinds jaren behoort het werk van internetkunstenaar Han Hoogerbrugge tot het oorspronkelijkste dat Nederland het WorldWideWeb te bieden heeft.

Zijn uit duizenden herkenbare Flash-animaties - absurde gebeurtenissen, in klare lijn getekend, met de kunstenaar vaak zelf in de hoofdrol - worden ook internationaal op hun waarde geschat.

Momenteel werkt hij aan Hotel, een interactief vervolgverhaal, waarnaar ik op deze plaats al vele malen heb doorgelinkt. Omdat ik het zo mooi vind!

De verrassing was dan ook groot toen ik van de maker van Hotel een uitnodiging ontving te komen figureren in een nieuwe aflevering. Ik schreef meteen terug dat ik mijn ?optreden?, zonder overdrijving, als een grote eer zou beschouwen.

In het atelier van Hoogerbrugge, in het centrum van Rotterdam, werd ik voor een witte wand geplaatst. Ik kreeg een stok in handen gedrukt en een zonnebril op het hoofd geplaatst en onder de strakke regie van de kunstenaar, diende ik enkele nauw omschreven handelingen te verrichten (een fragment van deze ?model?-film vind je hieronder).

Na de opnamen nam ik een gesprek met hem op, waarin hij vertelt hoe hij van schilder tot internetkunstenaar evolueerde, over de door hem gehanteerde techniek, over zijn internationale ervaringen en over Hotel.

Met trots kondig ik dus aan dat uw hoofdredacteur de rol van Inspector McKay vervult in de nieuwste aflevering van Han Hoogerbrugge?s Hotel.