Bieslog - Interview
  Klik op de hut voor bezichtiging


  webcam in redactielokaal (werkt niet meer)

 Hoofdredacteur Wim de Bie leest alle reacties - redactie@bieslog.nl

Url = verwijzing naar andere site

beluister = hoorspel, reportage, geluidsact

Video = filmpjes

= bijlagen
De foto's zijn vergrootbaar tot de originele afmetingen.
woensdag 7 mei 2003 17:00  verstuur

Interview
Jan Joris van Herenbeemd (48) is vice-voorzitter van de Nationale Ongemakkenraad.AOW of krentenbol

?Dan kies ik de krentenbol. De AOW is een heel mooie en nuttige regeling, maar daar ben ik nog lang niet aan toe. Als ik ooit AOW krijg, hoop ik daar nog lang krentenbollen van te kunnen eten. Maar omdat ik nu geen AOW geniet en voor mijn eigen krentenbollen moet zorgen, geniet ik er dubbel van als ik zomaar een krentenbol krijg aangeboden.?

Hoofdpijn of Gordon

?Hoofdpijn. Gordon is toch die zanger, hè? Van zangers krijg ik ook hoofdpijn, maar dan heb ik liever de hoofdpijn sec. Zou ik Gordon kiezen, dan heb ik hem èn hoofdpijn, dat is geen aantrekkelijke gedachte. Ik denk ook dat de hoofdpijn zonder Gordon minder erg is dan met.?

Fietszadel of mondorgel

?Ik zeg mondorgel. Een fietszadel is ook belangrijk, maar als je eenmaal een goed zadel op je fiets hebt zitten, merk je er niet zoveel van. Je fietst en het zadel doet ongemerkt z?n dienst. Ja, pas als het zadel piept, word je erop geattendeerd dat je een zadel hebt. Terwijl een goed mondorgel heel wat meer kan dan piepen. Niets fijners dan na een flinke fietstocht van het zadel klimmen en een fraai stuk mondorgelmuziek ten beste geven!?

Hoogervorst of dubbeldrank

?Hoogervorst, geen twijfel. Ik vind dat toch zo?n guitig mannetje. Zo jongensachtig ook. Je kunt gewoon niet geloven dat zo?n ventje een heuse minister is. Maar dat ís?ie echt en hij schijnt het nog goed te doen ook. Over dubbeldrank denk ik heel dubbel. Of je schenkt een dubbel of je drinkt een drank. Ik blijf het raar vinden dat de dubbel en de drank in één pak worden geperst.?

Peer of paraplu

?Kies ik de peer. Als u in plaats van paraplu appel had gezegd, had ik de appel gekozen, want je kunt natuurlijk nooit appels met peren vergelijken. Ik kies, net als met die krentenbol, voor dingen die dicht bij me staan. In een sappige peer heb ik altijd wel trek en als het onverhoopt gaat regenen... ach, dat zien we dan wel weer!?