Bieslog - Hilarisch boek
  Klik op de hut voor bezichtiging


  webcam in redactielokaal (werkt niet meer)

 Hoofdredacteur Wim de Bie leest alle reacties - redactie@bieslog.nl

Url = verwijzing naar andere site

beluister = hoorspel, reportage, geluidsact

Video = filmpjes

= bijlagen
De foto's zijn vergrootbaar tot de originele afmetingen.
woensdag 24 november 2004 13:06  verstuur

Hilarisch boek

Beeldvergroting: ?...waaruit een pluizige poezenstaart steekt...?
?...waaruit een pluizige poezenstaart steekt...?
Beeldvergroting: Gerrit:?... hoorbaar ingenomen...?
Gerrit:?... hoorbaar ingenomen...?

De vele liefhebbers kennen De Poezenkrant, het onregelmatig verschijnende blad van directeur Piet Schreuders, al dertig jaar. Nu heeft hij hen een verrassing bereid: in Het Grote Boek van De Poezenkrant (verkrijgbaar in de boekhandel) heeft hij een representatieve selectie uit 49 nummers gemaakt.

Het is een kloek boek geworden (387 pagina?s), waaruit een pluizige poezenstaart steekt.

Uit de uitvoerige inleiding:
?De Poezenkrant: je weet nooit wanneer hij komt of hoe hij eruit ziet. Is het wel een krant? Gaat het wel over poezen? De liefhebbers weten wel beter dan zulke vragen te stellen. Over ?het wezen van de poes? zult u hier weinig nieuws vernemen. Het mysterie van de kat wordt niet uitgelegd, hoogstens benaderd door er als het ware telkens rakelings langs te kijken, ongeveer zoals een poes kan doen alsof hij je niet in de gaten heeft door je expres niet aan te kijken, met de oortjes naar voren.?

Een juweel van een boek - schitterend vormgegeven door de directeur zelve. Met een overdonderende collectie hilarische en ontroerende poezenberichten.
Een extra vondst: de illustraties in het boek zijn in zwart/wit gedrukt - een bijgeleverd katern levert vele plaatjes in kleur, die kunnen worden uitgeknipt en over de zwart/wit afbeeldingen geplakt.

Gerrit, Bieslogs poezenmedewerker, toonde zich hoorbaar ingenomen met het boek. Bij het beruiken van de staart klonk enthousiast gespin.