Bieslog - Moddergooien
  Klik op de hut voor bezichtiging


  webcam in redactielokaal (werkt niet meer)

 Hoofdredacteur Wim de Bie leest alle reacties - redactie@bieslog.nl

Url = verwijzing naar andere site

beluister = hoorspel, reportage, geluidsact

Video = filmpjes

= bijlagen
De foto's zijn vergrootbaar tot de originele afmetingen.
dinsdag 23 april 2002 09:54  verstuur

ModdergooienHet zou een Olympische sport moeten worden. Miljoenen liefhebbers genieten van het moddergooien, maar deze edele sport krijgt nog steeds geen officiële erkenning.

Terwijl er op wereldniveau met modder wordt gegooid.
De Zweed Lennart Johansson, voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA, heeft op magistrale wijze uitgehaald naar Sepp Blatter, voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA. Blatter was al eerder stevig in de modder gezet, nu lijkt hij de modder niet langer uit de ogen te kunnen wrijven.

In de Engelse competitie gaat men er nog steviger tegenaan. Moddergooien is er een nationale sport, waaraan ook de pers mag deelnemen.
De bondscoach van de Engelse ploeg, de Zweed Eriksson, heeft ?een vermeende affaire? met een televisiepresentatrice.
In Engeland, de bakermat van het moddergooien, staan dan meteen honderden bakken modder klaar. En ?de dame in kwestie? is ook nog ?s een keer een blondine, die in Zweden is geboren! De verse modder druipt uit de krantenpagina's.

Met de Zweden Johansson (1), Eriksson (2) en de minnares (3) op het erepodium, zou Zweden, als er nu Olympische Spelen werden gehouden, 1x goud en 2x zilver hebben behaald.

NB Moddergooien heeft niets te maken met modderworstelen, een ordinaire, niet erkende schertssport, die uitsluitend nog in provinciale, louche discotheken wordt bedreven.