Bieslog - Vragenlijst, te gebruiken door Bekende Nederlanders, voordat zij besluiten hun naam te verbinden aan een actie of petitie
  Klik op de hut voor bezichtiging


  webcam in redactielokaal (werkt niet meer)

 Hoofdredacteur Wim de Bie leest alle reacties - redactie@bieslog.nl

Url = verwijzing naar andere site

beluister = hoorspel, reportage, geluidsact

Video = filmpjes

= bijlagen
De foto's zijn vergrootbaar tot de originele afmetingen.
woensdag 9 oktober 2002 21:48  verstuur

Vragenlijst, te gebruiken door Bekende Nederlanders, voordat zij besluiten hun naam te verbinden aan een actie of petitie1. Onderschrijft u werkelijk het doel waarvoor men uw steun vraagt?
(Of denkt u diep van binnen: die ... interesseert (interesseren) me eigenlijk geen bal.)

2. Hebt u zich verdiept in de achtergrond van de actie? Een studie van minimaal twee uur gemaakt van het onderwerp?
(Het is goed als u een klein, bewogen verhaaltje kunt afsteken, wanneer journalisten u bellen met de vraag waarom u aan de actie deelneemt.)

3. Verschijnt binnen twee weken na deelname een uwer producten (film, boek, voorstelling)?
(U wordt al snel verdacht van commercieel belang bij het noemen van uw naam; dit gaat in uw nadeel werken en u kunt beter afzien van deelname.)

4. Is er een duidelijke relatie tussen het gestelde doel en uw werkzaamheden?
(Als een acteur of actrice wordt gevraagd tegen de Noord-Zuidlijn van de Amsterdamse metro te ageren, gaat men zich terecht afvragen wat een en ander met elkaar te maken heeft.)

5. Als later blijkt dat aan de op het oog zo gerechtvaardigde actie een luchtje zit, of dat de waarheid geweld is aangedaan, blijft u dan hardnekkig volhouden dat u het bij het goede eind had?
(Het beste is te zwijgen in het openbaar en erop rekenen dat de actie snel vergeten zal zijn. Uw naam onmiddellijk verbinden aan een nieuwe lijst wil ook helpen.)

6. Hebt u de organisatoren gevraagd naar de tijdsduur van de actie?
(U wilt uw naam het liefst nog deze week in de krant zien staan, maar u wenst niet over vijf jaar nog steeds bestookt te worden met folders en vlugschriften van het actiecomité.)

7. Hebt u zich er grondig van overtuigd dat het de organisatoren uitsluitend om uw naamsbekendheid gaat en zij niet rekenen op andere activiteiten?
(Voor u het weet voelt u zich verplicht deel te nemen aan heftige discussies in rokerige zaaltjes, of staat u met een bord om uw nek op winderige pleinen urenlang kou te vatten.)

8. Denkt u werkelijk dat er mensen zijn, die bij het lezen van uw naam zullen zeggen: ?Goh, als hij of zij er zo overdenkt, zal ik er ook maar zo over denken??
(U behoort tot de categorie domme ijdeltuiten onder de BN-ers en u doet er goed aan elke petitie, lijst of actie die u wordt voorgelegd blindelings te onderschrijven.)