Bieslog - Waarom leven we?
  Klik op de hut voor bezichtiging


  webcam in redactielokaal (werkt niet meer)

 Hoofdredacteur Wim de Bie leest alle reacties - redactie@bieslog.nl

Url = verwijzing naar andere site

beluister = hoorspel, reportage, geluidsact

Video = filmpjes

= bijlagen
De foto's zijn vergrootbaar tot de originele afmetingen.
donderdag 4 april 2002 16:44  verstuur

Waarom leven we?Het Algemeen Dagblad publiceert vandaag een interview met de dames Cor en Koos van der Meulen, die zondag 104 jaar zijn geworden - de oudste tweeling ter wereld.

Een leuk gesprek. Ze koesteren twee passies: reizen en muziek. Samen hebben ze de hele wereld gezien. Op de vraag van de verslaggever wat de mooiste plaatsen zijn op aarde, antwoordt Koos: ?Dat moet je zelf maar ontdekken, jongeman. U moet uw ogen flink de kost geven.?

Na een opsomming van het vele dat ze in hun lange geschiedenis hebben meegemaakt, komt Cor tot een prachtig slot. Zij vat hun filosofie in een paar zinnen samen en het is de mooiste levensles die ik ooit zwart op wit heb zien staan. Ik schrijf dit zonder een spoor van ironie.

?Dan denk je wel eens, wat heeft het allemaal voor zin gehad. Waarom zijn we op aarde gezet, wat is je opdracht? De dominee kan erover vertellen maar hij weet er net zoveel van als de poesjes en de hondjes. Het is een mysterie, maar ik ben ongelofelijk blij dat ik daar een onderdeeltje in ben.?

Zo is het! Daar staat het!

Ik ben nog lang niet zo ver als deze dames (pas op de helft!), maar een paar jaar geleden kwam ik al tot het voorzichtige inzicht dat, als je toch geen antwoord krijgt op de vraag naar de zin van het leven, het misschien beter is die vraag niet te stellen!

Ik maakte er een lied van, dat ik, ter ere van Cor en Koos van der Meulen, via Internet nog een keer wil zingen.

(NB Het heeft wel zin te mailen!)