Zeer geachte heer Balkenende,
Gaarne vraag ik een momentje van uw kostbare tijd.
Uit betrouwbare bron (Telegraafkringen) vernam ik, dat u en de leden van uw regering druk doende zijn lijsten met namen op te stellen van hen die in aanmerking komen voor het toedienen van antivirale middelen. De 225.000 uitverkorenen kunnen, bij het eventuele uitbreken van vogelgriep, zorgen voor ?het laten voortgaan van de samenleving?.
Ik neem zonder meer aan dat mijn naam op uw lijst prijkt, doch mocht een uwer ondergeschikten mij per ongeluk over het hoofd hebben gezien, dan beveel ik mij nog eens in uw belangstelling aan.
Als hoofdredacteur van een dagelijks verschijnende krant op internet, lever ik een belangrijke bijdrage aan de nieuwsvoorziening via de nieuwe media.
Duizenden bezoekers worden middels Bieslog op de hoogte gehouden van het maatschappelijk wel en wee van ons mooie land.
Ook het doen en laten van u en uw uitstekend functionerende regering worden op de voet gevolgd. De grapjes waarmee deze commentaren af en toe worden gekruid, zijn nooit kwetsend en vallen geheel binnen de criteria waaraan u gezonde satire - zeer terecht - onderwerpt.
Bieslog is, dunkt mij, essentieel bij de voortgang van onze samenleving. Niemand hoeft immers de straat op om kennis te kunnen nemen van Bieslogs inhoud? 'Heel handig' bij een griepepidemie.
Derhalve verzoek ik u mij nu reeds, vooruitlopend op een massale inenting, van antivirale middelen te voorzien.
Maar wat is een krant zonder lezers?
Biesloglezers behoren tot de intelligentste mediagebruikers in onze samenleving. Zonder hen zou het buitengewoon moeilijk worden Bieslog - en daarmede onze maatschappij! - draaiende te houden.
Binnenkort zal een mailinglist worden geopend, in de overtuiging dat allen die zich aanmelden, een vanzelfsprekende plaats krijgen tussen de 225.000 door u uitverkoren vooraanstaanden.
Ik wens u, namens alle lezers, veel wijsheid en sterkte en Gods zegen in uw prachtige werk.
Met de meeste hoogachting,
uw dienstwillige dienaar,
W. Ph. de Bie
Hoofdredacteur Bieslog